tirsdag 26. april 2016

CALIFORNIA

Hei


California er en delstad som ligger i vestkysten av Usa. Og mere enn en av åtte amrekanere bor der
Det bor cirka 37 253 956 der ( 2010 ) Det er også cirka 403 932, 84 kvadrat km med land, og etter areal så er det den tredje største staden, bare Texas og Alaska er større. California er også hjem til den nest største byen i Usa, Los Angles.


CALIFORNIA`S FLAGG





DET RØDE OMRÅDE ER CALIFORNIA.

SNART FRAMME

Hei!


Nå sitter vi på flyet til California i USA, de tar 16 timer og 20 minutter. Det er meldt ganske bra vær med lite vind og litt overskyet. Vi har planer om å dra til Hawaii etter vi har vært I Los Angles.








Hvis dere har noen forslag til hva vi kan gjøre i California
eller Hawaii så gjerne kommenter det her.

USA

USA!


Hovedstaden i USA er Washington D.C og det ligger i Nord-Amerika. Presidenten heter Barack Obama og det er et engelsktalende land.
Arealet er litt mer enn 25 ganger så stort som Norge og har til sammen 50 delstater. USA er verdens tredje største land, og kommer etter Canada og Russland.


USA`S FLAGG KALLES ENTEN STARS AND STRIPES
ELLER OLD GLORY.



DEN RØDE FLEKKEN ER USA

SISTE DAG I BRASIL

Hei!


I dag har vi vært i Pantanal, som er et stort våtmarksområde. Det ligger delevis i Brasil, Paraguay og Bolivia. Pantanal består av savanne og gressletter. Det er en viktig fersk-og grunnvannskilde for omradet rundt. I parken er det 650 ulike fugleslag og 250 ulike fiskeslag.
Vi så mange fugler og fisker og det var veldig fin der. Vi så også en villkatt som heter jaguarundi og mange andre dyr. I pantanal gikk det også ann å padle, det var veldig gøy og man fikk sett flere dyr i vannet.


Til lunch spiste vi noe som heter acai. Det er en type steinfrukt som vokser på palmer. De minner litt om blåbær eller druer, men de er ikke like saftige. Vi spiste det som smoothie med noen bær på toppen.


Til slutt dro vi en liten tur på stranden, vi var der og solte oss og badet også, vi var der omtrent en time. Senere dro vi tilbake til hotellet og spiste middag og nå har vi pakket, for i morgen skal vi dra fra Brasil og reise til
Usa.


ACAI


PANTANAL

mandag 18. april 2016

BÅTTUR I BRASIL

Hei!


Nå har vi vært på båttur og det var veldig gøy. Vi tok bussen til en båthavn og dro ut til øya Ilha Grande. På vei ut til øya så vi mye fint landskap og mange regnskoger og dyr.
Da vi kom på øya dro vi til en strand som heter Lopes Mendes. Den er en av verdens vakreste strender. Stranden er 3 km lang, det er fin hvit sand der og ganske grunt.
På øya snorklet vi og det var mange fine fisker og andre sjødyr, som f.eks. krabber og sjøstjerner. Fiskene var i mange forskjellige farger og mønstre.
Etter en god stund dro vi tilbake og spiste middag på hotellet.

Båttur

Dykking

Lopes Mandes


 
 


torsdag 14. april 2016

DAG 2 I BRASIL

Hei!


Neste dagen sto vi opp tidlig. Vi spiste frokost og dro til fossefallene Iguazu.
Det var en bro med veldig mange folk, og veldig mange fosser som også var veldig store og de virket veldig sterke, det er 275 fall, og den lengste er 82 meter.

Senere dro vi til Pipa Beach en veldig fin strand i Brasil. Vi badet og spiste lunch i en kiosk, da måtte vi betale med brasiliansk real. Senere den dagen besøkte vi Kristusstatuen og var der og tok noen fine bilder.
Kristusstatuen er plassert på toppen av Corcovado i Rio som er et fjell.
 Klokken var 16:14 og da vi var tilbake på hotellet og spiste middag.



Iguaza


Pipa beach
Kristusstatuen










onsdag 13. april 2016

LANDET I BRASIL

Hei


Vi landet nettop i Rio. Og vi er slitene etter 18 timer og 25 minuters reise. Vi badet i bassenget på hotellet og spiste middag. For imorgen skal vi på stranden, besøke Kristusstatuen og dra til fossefallene Iguazu.




Hotellet vi bor på

BRASIL

Hei!


Nå sitter vi på flyet til Brasil, det tar ca. 18 timer og 25 min å fly fra Cape town i Sør-Afrika til Rio De Janeiro i Brasil.


Brasilia er hovedstaden i Brasil og landet er ca. 22 ganger større enn Norge, og nesten like stort som USA.
De snakker portugisik og nasjonaldagen er 7.september. I Brasil går ca 80% av befolkningen til den romersk-katolske kirke. Det er nesten det samme som kristendommen bare at de ligger under paven og har noen andre regler.



Grønn flekk er Brasil
Flagget til Brasil


tirsdag 12. april 2016

SISTE DAG I SØR-AFRIKA

Hei!


Dette var den siste dagen i Sør-Afrika, vi spilte golf på Jack Nicklaus. Først hadde vi et kurs  hvor vi lærte hvilke køller vi måtte bruke og hvordan vi skulle spille. Når vi hadde lært oss det, spilte vi noen runder og så spiste vi lunch. Til lunch spiste vi chivito, som er enn type sandwich.
Etter lunch dro vi til Magoebaskloof. Der tok vi noe som heter zip line. Det er en snor som du henger i med en krok. Så sklir du ned på snoren. Vi bada også i bunnen av en foss. Det var litt kaldt vann, men det gjore ikke noe fordi det var veldig varmt i luften. Da vi var ferdige med å bade gikk vi en liten tur i parken.




Chivito

Golf




zip line

  


torsdag 7. april 2016

BOULDERS BEACH

Hei!


Neste morgen tok vi en buss til Boulders beach, vi badet og spiste lunch der, vi måtte betale med Sør Afrikanske rand. Etterpå så vi en flokk med kappingviner. Kappingviner er blitt veldig sjeldne, de spiser småsild, de er rundt 60 - 70 cm høye og veier 3-5 kilo, og de var ikke redd for oss. Boulders beach ligger ved Simons town ved Cape town. 
Det var 22 grader og sol når vi var på stranda.

Boulders beach
                                               
Kappingvin
        


 




mandag 4. april 2016

SAFARI I SØR-AFRIKA

Hei!


Vi kom til hotellet sent, og la oss til å sove med en gang. Neste morgen sto vi opp tidlig, Vi skulle på safari, det var 19 grader og sol da vi våknet. Etter froksost tok vi buss, og var på en guided tur. Vi så løver, anteloper, gazeller, geparder, zebrar, elefanter, sjiraffer og mange andre dyr. Da vi kjørte ved vannet, stoppet guiden bilen. og der så vi flodhester, struts og noen krokodiller
Han sa at flodhesten var et av afrikas farligste dyr. Litt senere så vi noen bøffler, en del løver og var heldig nok til å se en leopard. Etter noen timer så vi neshorn, surikater og gnu. Og rett før vi dro hjem så vi noen fugler som guiden kalte gråkrontrane. Guiden sa at det var Ugandas najonalfugl, at de spiser insekter, ormer og til og med slanger, og at de kunne bli 1 meter høye og har 2 meter langt vingespenn. 


Vanlig Flodhest
Grå krontrane



Afrikansk løve





Sebra









 





Senere var vi tilbake på hotellet, og spiste god mat i resturanten. Vi la oss senere den kvelden, og planla å dra på stranden neste dag.

 

 

SØR-AFRIKA

Hei!




Nå sitter vi på flyet til Sør-Afrika. Det tar sirka 22 timer og 55 minuter fra Sydney i Australia, til Cape Town i Sør-Afrika.




Cape Town er hovedstaden i Sør-Afrika.

Sør-Afrika er 3 ganger så stort som Norge.

Presideten der heter Jacob Zuma.

De snakker 11 offisielle språk, blant annet Afrikansk og Engelsk.

Det er også flest kristne folk i Sør-Afrika.


 Den røde flekken på kartet er Sør-Afrika.


Flagget til Sør-Afrika